MIHA REMEC

Gorenaški prijem

V ponedeljek je med prerivanje policije z mariborskimi protestniki, ki so prišli občinske svetnike glasno pozivati k odstopu, je univerzitetni profesor Franc Trček doživel »strokovni prijem«. Specialci so ga temeljito obdelali in odpeljali na policijo, ga tam popisali in povedali, da bo poklican na informativni razgovor tudi zaradi objav na Facebooku. Trčkove vsakodnevne duhovite in za vlado neljube prispevke prijatelji na spletu radi prebiramo in zato bi morali udariti plat zvona!

Očitno gre za nov gorenaški prijem, ki naj bi zastrašil uporabnike interneta in jim pokazal, da ovaduhi in provokatorji Janševe stranke obvladujejo tudi spletne kanale in da lahko policija pokliče vsakogar na informativni pogovor. Posnetki surovih specijalcev, ki so delovali kot roboti, so bili videti kot sporočilo udeležencem protestov v prihodnjih dneh, kaj jih razen denarnih glob, pendrekov in vodnega topa še čaka. Skratka policijski gorenaški prijemi, kakor tudi sklicevanje »uradno prijavljenih« demonstracij proti »neuradnim« demonstracijam, lahko pripeljejo do resnih nemirov.

Končno je v ponedeljek predsednik republike in poveljnik Slovenske vojske Borut Pahor obiskal motorizirano brigado. Srčno upam, da ne samo protokolarno.