Stičnica

Letošnji bralni projekt je v roke prinesel knjigo Miha Remca "Ostrostelka", ki bi jo dejansko moral brati pred leti. Kakorkoli, ker je trenutno v globali zelo popularna drugo, ravno ufilmnjeno literarno delo "50 odtenkov sive" se skoraj sama po sebi ponidi primerjava. Pa je ta sploh smiselna? 50 odtenkov je skropucalo, dvoumen feomen iz kategorije "šund" ki se načeloma prodaja po kioskih na letališčih. Dvomim, da bi lahko našel "Ostrostelko" v teh istih kioskih. In če kdo misli, da je erotika v "50 odtenkov sive" kontraverzna ali drzno brezkompromisna, kaj bi šele rekel po branju "Osteostrelke"..

Feri Hajós

Kot dolgoletni "fan" Mihe Remca (dobrih dvajset let bo že tega!), sem se iz vsega srca razveselil njegove e-pošte, s katero me je obvestil o lansiranju nove spletne strani. In s temi vrsticami seveda pozdravljam začetnika slovenske ZF, ki bo z romanom Votlina za vedno ostal zapisan med svetovne junake tega žanra. Pa še nasvet Mateju glede Iksiona; sam dopolnjujem zbirko Remčevih knjig z rednimi obiski antikvariatov. Medtem ko Votlino npr. iščem zaman, pa vem, da se da Mano ali Iksion dobiti skoraj povsod.

Damjan Perme

Všeč mi je vaše sodobno prenovljeno spletišče. Veseli me, da se tudi slovenski avtorji znanstvene fantastike predstavljate kvalitetno v spletnem prostoru. Ironično, a očitno je ob poplavi sodobne tehnologije, predvsem na tak način, mogoče dvigniti ta žanr višje kot kdajkoli!

Aleš Škerbinek

Prav fino je videti, da je še en domači pisatelj nam ljubih žanrov dobil spodobno spletno stran. Pri Mihi mi je všeč, ker zna plesti nove besede. Zlasti za potrebe Mitrejinega kodra jih je ustvaril kar nekaj zanimivih. In hvala bogu, ljudje se v zgodbi pri medsebojnih odnosih ne obnašajo kot zadeti parameciji, temveč odrasli ljudje.

Bojan Ekselenski

Prebrala sem precej Remčevih knjig in je pisatelj zelo všeč. Moram rečt, da sem bila navdušena, ko sem ga odkrila. Je zame eden najboljših slo ZF avtorjev in bi se m zdelo prav, da bi ga malo bolj priporočali, ko govorijo o tej zvrsti literature.

Devi

Miha Remec je zakon. Vsaj zame. Najprej on, pol pa dolg nič, pol pa še kdo. Mana: opojna in čarobna knjiga. Prava "fantazija".

valentina

...Prav gotovo je Remčeva Mana nekaj posebnega, nekaj božanskega, nekaj kar človeku da v najglobjem smislu. Mana je deklica, ki se prikaže zdolgočasenemu gospodu srednjih let in ga zopet nauči ljubiti in mu s tem vrne smisel in vero v življenje. Tudi jaz sem prebral vse njegove knjige in moram reči, da me je ena bolj očarala kot druge. Obilno bralnih užitkov.

Eagle

Pozdravljeni! V knjigarni sem pred kratkim (po naključju) kupil Vašo knjigo z naslovom Iksia in ugotovil, da je izredna. Ko sem jo prebral drugič, sem se odločil, da hočem prebrati tudi Iksion. Ker na žalost nisem dobil knjige, sem jo moral prebrati v elektronski obliki. Tudi Iksion mi je bil neizmerno všeč. Sedaj bi se rad dokopal do "prave" knjige, vendar mi (seveda) ni uspelo. Če se ne motim, je v knjižni obliki izšla leta 1981. Vprašal pa bi vas rad, kje bi jo lahko dobil.

Matej

Draga obiskovalka, obiskovalec,

na tej strani lahko navežeš stik z menoj, posreduješ svoje vprašanje, pomislek ali mnenje.
Če želiš moj odgovor pa te prosim, da vneseš tudi svoje podatke.

Hvala.
Miha Remec

Ime:
Priimek:
E-poštni naslov:
Kraj bivanja:
Vprašanje, mnenje, komentar, sporočilo:
 
Želim prejeti odgovor
 
Dovoljujem objavo mnenja