MIHA REMEC

Enooko kraljestvo

Zadnje dni gledam nastope naših treh kandidatov za predsednika države in tuhtam, komu dati glas, ali pa kar ostati doma. In mi pride kot rešitev na misel stari slovenski pregovor: MED SLEPIMI JE ENOOKI KRALJ! Ampak, kaj narediti, če sta dva med tremi kandidati enooka?

Takole premlevam naprej: če se je v igri slučajev primerilo, da moram izbirati med dvema enookcem, potem bom pač izbral tistega, ki gleda na srčno, levo oko. Toda slučajnosti so neskončne. Lahko se primeri, da oba kandidata gledata z levim očesom. Naj potem obkrožim tistega, ki škili bolj na levo ali mečem kovanec, da odloči cifra – mož?

Pa šalo na stran, stvari so bojda tako resne, da se je v predvolilno tekmo vključila neka kapitalska bonitetna hiša, ki Slovencem žuga, da jih bo posadila v nižji razred ali celo oslovsko klop, če ne bomo podprli vladajoče stranke pri tem, da postavi še na sam vrh države svojega moža. Torej ni pametno, da na Martinovo, godu svetnika, ki je razpolovil svoj zimski plašč in ogrnil prezeblega berača, ostanemo doma in čakamo na kraljestvo teme. Pa nikar na volišče v trenirki – Majer nas gleda!