MIHA REMEC

Bulmastifi še lajajo

Precej tiho se je pred sodiščem končala bučna afera bulmastifi, v kateri so se Janševi demokrati, ko so bili v opoziciji, s pravo bulmastifsko zversko ihto spravili nad bivšo notranjo ministrico Katarino Kresal. S perverznim užitkom, (očitno so brali Umazane igre Denisa Valanta, slovenski pornoroman, nagrajen na natečaju založbe Učila za erotični roman leta 2006) so ob tragičnem dogodku vztrajno namigovali na zoofilijske orgije in vse niti obvezno pripeljali do imen, med katerimi je bila Katarina Kresal in njeni bližnji.

Sodišče je zavrglo ovadbe tožilstva, da sta policista nevestno opravila svojo službeno dolžnost, ko sta prišla na kraj, kjer so bulmastifi do smrti ogrizli lastnika. Izkazalo se je, da ni nobenega stvarnega dokaza o sodelovanju kakšne tretje osebe in da izjave prič, ki so govorile o pobegu nekega črnega avtomobila, niso verodostojne.

Zdaj bi od politične stranke, ki se je poimenovala demokratično in je zdaj na oblasti, pričakovali, da se nemudoma opraviči za nizkotno bulmastifiado, prirejeno za politični linč ministrice iz nasprotne stranke. Kakšno opravičilno besedo bi lahko izrekla tudi takratna vrhovna tožilka, ki je osebno posegla v ta opozicijski linč in preiskavo zoper policiste. A čakamo zaman. Ljudje smo lahko včasih bolj zverski kot psi …