MIHA REMEC

Borut, zbudi se …

Dragi Borut, izvolili smo te za predsednika države. Držal si obljubo in najprej v domu upokojencev stregel kosilo. Lepo. Potem si obiskal brezdomce. Kar je tudi lepo. Se odpravil v Bruselj povedat, da gre Sloveniji na bolje. Lepo, da si optimist in ne črniš države. Ampak kdaj nameravaš obiskati Slovensko vojsko? Vendar ne kot rekrut, ki bi postiljal vojakom postelje in delil kosilo, temveč kot z ustavo določeni poveljnik!

Časi so skrajno resni. Skrajneži razpihujejo medstrankarske in ideološke spore. Množične proteste nezadovoljnih ljudi surovo omejuje in razganja policija. Predsednik vlade sklicuje krizni štab in zahteva od vojaških poveljnikov poročilo, kako je v vojašnicah zavarovano orožje (!). Obrambni minister pa se potepa med našimi vojaki v Afganistanu in dela iz vojske mežnarijo, doma pa bojimo izrednih razmer …

Borut, zbudi se! Komandant si, to ti bo potrdilo tudi ustavno sodišče, če si v dvomih. Skliči generalštab, zahtevaj poročilo o vojaški policiji in obveščevalni službi, ki je baje ni več. Loči vojsko od vladajoče strankarske politike, ki si prisvaja vse represivne organe, da bi se obdržala na oblasti. Da bomo vsaj vojski državljani lahko zaupali.