MIHA REMEC

Borut Pahor in padec s konja

Šušlja se, da je vratolomni, oziroma hrbtolomni padec s konja usodno vplival na prištevnost Boruta Pahorja in bi moral ostati dalj časa v bolnišnici na opazovanju. Javno je namreč priznal, da je med predsedovanjem bivše vlade leve koalicije delal napake. Se mu je res zmešalo?

Kaj naj rečem, morda ima ljudski glas prav, čeprav je lahko tudi to premišljena predvolilna poteza. Kateri predsednik slovenske vlade po osamosvojitvi je skesano zaupal volivcem, da ga je kaj polomil? Nobeden. Trenutnemu bi lahko odrli kožo, pa tega ne bi izustil. Torej, bodo rekli Slovenci, iskren pa je ta Borut Pahor in v kriznem času, ko vsi politiki lažejo, potrebujem iskrenega voditelja.

Ampak obstaja še drug očitek. Borut Pahor javno ne nasprotuje ustanovitvi holdinga, nekakšne skupne »malhe« državnega imetja, iz katere bo trenutna vlada lahko nenadzorovano zapravljala slovensko družinsko srebrnino in staro železnino do zadnjega kosa. To pa naj bi bila popolna zmeda, saj gre njegova stranka socialdemokratov, ki ga podpira pri kandidaturi za predsednika države, edina na nož zoper holding! To pa že lahko pomeni, da mu padec s konja ni nalomil samo hrbtenico … ali pa …

Kaj če je vse skupaj manever, s katerim bo združena levica prišla spet na konja? Bomo videli, seveda če se ne bodo vmešali Maji in bo decembra konec sveta.