MIHA REMEC

Begosumnost in umosumnost

Državno pravosodje je po zapletenih, za zdravo pamet nedoumljivih poteh, izpustilo iz pripora obsojeno tajkunko Hildo Tovšak. Gospa, ki ima na grbi še več nedokončanih sodnih postopkov, je seveda nemudoma pobegnila neznano kam. Zdaj jo zaradi begosumnosti iščejo s tiralico.

Ni dolgo od tega je podoben izpust iz zapora izkoristil za pobeg eden glavnih akterjev procesa zoper mednarodno tolpo tihotapcev mamil.

Nekdanji predsednik vlade Janez Janša, ki ga je privila protikorupcijska komisija, se ves čas očitno norčuje iz sodne veje oblasti med sojenjem v zadevi Patria. Pravkar je predstavil svojo novo knjigo z naslovom Za kulturo življenja, v kateri med drugim kot glavnega podkupljenca pri nabavljanju finskih oklepnikov označuje slikarja Cekuto …

Tudi drugi osumljenec s strani korupcijske komisije, ljubljanski župan Zoran Janković, se z nasmeški izvija in ne priznava sumljivih denarnih mahinacij. Čedalje bolj se pojavlja v javnosti kot »odmrznjeni« vodja politične stranke, ki je zmagala in se sama pokopala na zadnjih volitvah …

Še bi lahko našteval. Ta naša država postaja umosumna. Ni čudno, da čedalje več pametnih iz nje beži … Kajti utegne se zgoditi, da nas bo Evropa uvrstila med neprištevne in nam namesto trojke poslala psihiatre.